Керівництво «Нафтогазу» блокує реформу енергоринку – Пасхавер

Керівництво «Нафтогазу» блокує реформу енергоринку – Пасхавер
Фото 112.ua

Довго обговорювалося питання про поділ «Нафтогазу», а потім з'ясувалося, що коли дійшло до поділу, то керівництво компанії починає переконувати міжнародних інвесторів залишити все, як було – експерт

Керівництво «Нафтогазу» виступило проти рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) щодо розділення компанії і передачі газотранспортної мережі під управління Кабінету міністрів України, хоча дана процедура є однією з обов'язкових вимог Третього енергопакету ЄС. Про це в коментарі журналістам заявив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, пише «РБК-Україна».

«Реакція керівництва «Нафтогазу України» на дещо затягнуте виділення зі складу компанії «Укртрансгазу», м'яко кажучи, дивує. Досить довго обговорювалося питання про поділ НАК, а потім з'ясувалося, що коли дійшло до поділу, то керівництво компанії починає переконувати міжнародних інвесторів залишити все, як було», – зазначає експерт.

Пасхавер також додав, що через накопичені борги «Нафтогазу» перед «Укртрансгазом» поділ холдингу необхідний для нормального проведення опалювального сезону. «Ситуація ускладнюється тим, що «Нафтогаз» накопичив борг перед «Укртрансгазом» у розмірі 6,4 млрд. Останнім часом блокується проведення закупівельних процедур, необхідних для виконання підготовчих робіт перед початком опалювального сезону. Тому поділ був необхідний як для того, щоб нормально пройти зиму, так і для виконання вимог Третього енергопакету», – заявив експерт.

Раніше, 7 вересня, МЕРТ внесло зміни до статуту «Нафтогазу», згідно з яким Кабінет міністрів України отримав повний доступ до управління газотранспортної компанії «Укртрансгаз».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: