Київ уже прийняв понад 500 тонн сміття зі Львова

Київ уже прийняв понад 500 тонн сміття зі Львова

Як стверджують столичні чиновники, це не створить жодних труднощів жителям столиці

Київ наразі вже прийняв понад 500 тонн твердих побутових відходів (ТПВ) зі Львова, додаткове сміття не матиме негативних наслідків для жителів столиці, заявляють у комунальному підприємстві «Київкомунсервіс».

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, під час прес-туру на сміттєспалювальний завод «Енергія» директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русин розповів, що щодня на цей завод надходить від 750 до 1100 тонн сміття, а у Львові щодня утворюється близько 650 тонн.

«Ми погодилися прийняти частину відходів зі Львова - у безпечних для киян рамках - до 200 тонн на день, тобто близько 10 машин на день. Ми маємо запас міцності й не навантажуємо завод на повну потужність», - наголосив Русин.

За його словами, Київ сьогодні має організаційні та технічні ресурси для допомоги львівському регіону.

«Завод «Енергія» працює у штатному режимі. А вже на початку серпня там буде плановий ремонт і модернізація обладнання, тому в нас домовленість із львівською стороною, що ми співпрацюємо з урахуванням цього терміну», - також поінформував Русин.

Він уточнив, що львівське сміття утилізується на загальних засадах, транспортування ТПВ забезпечує муніципалітет Львова.

«Додаткові обсяги сміття зі Львова не несуть для киян негативних наслідків», - додав директор КП «Київкомунсервіс».

Як повідомлялося, раніше міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мера Києва Віталія Кличка з листом, у якому попросив допомоги з тимчасовим зберіганням ТПВ «і з гарантією, що такий самий обсяг буде повернуто на новий постійний Львівський полігон». Кличко погодився допомогти, але не зберігаючи львівське сміття, а спалюючи його.

21 червня Садовий повідомив про досягнуті з Києвом домовленості щодо вивезення до столиці близько третини ТПВ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: