Клімкін про скандал в Австрії: Танці на весіллях не зупинять російського втручання

Клімкін про скандал в Австрії: Танці на весіллях не зупинять російського втручання

Глава МЗС України зауважив, що насправді за сто років для Росії мало чого змінилось - ані за цілями, ані за методами

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що шпигунський скандал є шансом для Австрії «більш ретельно придивитись до сучасної Росії».

Про це він написав 9 листопада на своїй сторінці у Facebook.

«Донські козаки, танці на весіллях, навіть business as usual – російське втручання не зупинить нічого. Ніякий нейтральний статус не вбереже від російських шпигунів в лавах національних збройних сил. Буквально напередодні офіційних церемоній з приводу сторіччя закінчення Першої світової війни Австрія стикається з сучасним «полковником Редлєм» - австрійським офіцером, а насправді висококласним шпигуном, що працював на Російську імперію, про якого казали, що він змінив хід історії. Іронічно, але викритий сьогодні в Австрії російський шпигун теж має подібний шанс – і це шанс для сучасної Австрії більш ретельно придивитись до сучасної Росії», - підкреслив міністр.

Він зауважив, що насправді за сто років для Росії мало чого змінилось - ані за цілями, ані за методами.

«Це зрозуміли в православній та таким чином, здавалось б, близькій за духом Греції. Це зрозуміли в Нідерландах, де ніби колись Петро Перший чомусь активно навчався. Тепер це, здається, розуміють і в Австрії – в країні, яка щиро намагалась будувати мости та діалоги з Росією. І, скажіть, кому взагалі в цьому світі може бути гарантована безпека від російської інтервенції?» - написав Клімкін.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала запланований на 2-3 грудня візит до РФ через затримання полковника австрійської армії за підозрою у роботі на російську військову розвідку. 

За даними ЗМІ, затриманий полковник австрійської армії, який з 1990-х років працював на російську військову розвідку ГРУ, зізнався у шпигунській діяльності проти Австрії на користь Росії.

У зв'язку із заявою влади Австрії про підозру в причетності до розвідувальної діяльності на користь Росії колишнього полковника австрійських збройних сил в МЗС Росії був викликаний посол Австрії в Москві Айгнер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: