Клімкін розповів, як Росія уникає переговорів у «нормандському форматі»

Клімкін розповів, як Росія уникає переговорів у «нормандському форматі»
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Україна наразі працює разом і в «нормандському форматі», і також з американськими друзями, щоб тиснути на Росію

Росія уникає переговорів у «нормандському форматі» для врегулювання ситуації на Донбасі, але українська сторона веде активні переговори щодо цього з німецькими, французькими та американськими партнерами.

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Переговори (у «нормандському форматі» - ред.) мають сенс, коли всі хочуть розмовляти. Зараз ми маємо ситуацію, коли Росія намагається виходити з якимись трюками», - сказав Клімкін.

Він додав, що йдеться про пропозицію президента РФ Володимира Путіна щодо миротворчої місії на Донбасі.

Клімкін нагадав, що Україна пропонувала розгорнути її ще у 2015 році, але Путін спеціально вичікував і озвучив її тільки зараз, щоб свідомо змінити послідовність тих кроків, які мають бути здійснені на Донбасі.

«Але ми знаходимося у дуже тісному контакті - і для того я, власне, вчора був у Берліні - з нашими німецькими і французькими партнерами і Куртом Волкером. Тому будемо продовжувати переговори, коли будемо мати зміст. Як тільки будемо мати зміст, будемо дивитися, в якому форматі це буде - чи це будуть міністри, чи це буде на найвищому рівні», - зазначив Клімкін.

Він додав, що Україна наразі працює разом і в «нормандському форматі», і також з американськими друзями, щоб тиснути на Росію і отримати такий мандат миротворчої місії, який реально змінив би ситуацію на Донбасі і витіснив звідти Росію.

Як повідомлялося, Україна виступає за розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. При цьому Президент Петро Порошенко наполягає, що серед миротворців не повинно бути росіян чи інших представників сторін конфлікту. Також введення миротворців не буде узгоджуватися з бойовиками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: