«Венедіктова сміливіша». У «Слузі народу» назвали головну чесноту нової генпрокурорки

«Венедіктова сміливіша». У «Слузі народу» назвали головну чесноту нової генпрокурорки
Ірина Венедіктова більш досвідчена та більш самостійна, - депутатка

«Генпрокурор не може бути абсолютно поза політикою», - вважає нардепка Верещук

Народна депутатка з фракції «Слуга народу» Ірина Верещук сподівається, що новопризначена Ірина Венедіктова буде кращим генпрокурором, ніж Руслан Рябошапка. Про це вона сказала в інтерв’ю «Главкому».

На думку Верещук, Венедіктова більш досвідчена та більш самостійна. «А ще мені здається, що пані Ірина сміливіша, а це важливо на цій посаді», - вважає депутатка.

Щодо ж до політичної заангажованості, то за словами Верещук, «генпрокурор не може бути абсолютно поза політикою, ця посада має політичну складову». «Але якщо злочинців каратимуть, нашим громадянам, напевно, будуть байдужі питання політичних поглядів нашого генпрокурора», - запевняє депутатка.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада відправила генпрокурора Рябошапку у відставку.

Як уже відомо, 17 березня 269 нардепів проголосували за призначення Ірини Венедіктової новим генеральним прокурором. 

У той же день президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Венедіктової.

Як повідомлялося, Венедіктова відповідаючи на запитання «слуги народу» Олександра Дубінського щодо підписання підозр колишньому президентові Петрові Порошенку, заявила, що «нині в країні така ситуація, що немає часу довго розбиратися».

Своєю чергою депутат фракції «Європейська солідарність» Володимир В’ятрович з трибуни парламенту заявив, що Венедіктова, кандидатуру якої президент Зеленський запропонував на посаду генпрокурора – це реванш Антимайдану.

Народна депутатка з фракції «Голос» Інна Совсун заявила, що Венедіктова, яку Зеленський запропонував Верховній Раді на посаду генерального прокурора, свого часу провалила іспит під час конкурсу на посаду судді Верховного суду України. 

Читати більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: