Коли відновиться авіасполучення. Яка ймовірність зараження коронавірусом на борту літака?

Коли відновиться авіасполучення. Яка ймовірність зараження коронавірусом на борту літака?
Санітарна обробка літака

Представник авіакомпанії наполягає: високий ризик інфікування у літаку не доведений

Генеральний директор авіакомпанії Qantas Алан Джойс (Alan Joyce) оцінив ймовірність зараження коронавірусом в літаку і поставив під сумнів необхідність дистанціювання. 

Про це пише видання Daily Mail.

Експерт запевняє, на даний момент немає точних досліджень, які доводять те, що ризик підхопити інфекцію на борту великий. Крім того, він додав, що поки вчені не зафіксували жодного випадку передачі вірусу від пасажира до пасажира або члена екіпажу.

«У літаку всі сидять в одному напрямку і між мандрівники є перегородка. Медичні висновки показують, що ймовірність заразитися Covid-19 під час польоту дуже низька», - пояснив він.

У зв'язку з цим Джойс заявив, що буде наполягати на скасуванні правил дистанціювання в літаках і займеться розглядом більш ефективних заходів.

Раніше в травні вчені Федерального університету Баї в Бразилії назвали подорожі основною причиною поширення коронавірусу по планеті. Згідно з висновками експертів, країни, які заборонили міжнародні авіаперевезення, домоглися більшого успіху в боротьбі з інфекцією, ніж ті, хто до сих пір не вжив жодних заходів.

До слова, Україна домовляється з Грузією про відновлення авіасполучення.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що відновлення авіасполучення, в тому числі і міжнародне, можливе у червні місяці.

Як відомо, чотири авіакомпанії Czech Airlines, Lufthansa, Swiss Air та Wizz Air почали складати плани для відновлення польотів в Україну в червні і липні 2020 року.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного. Кабінет міністрів 4 травня продовжив дію карантину до 22 травня, але з 11 травня обмеження були ослаблені.

До слова, МАУ скасувала продаж квитків на міжнародні рейси до 1 липня.

Також повідомлялося, що міністр інфраструктури України Владислав Криклій закликав не купувати квитки на авіарейси: полетіти ніхто не зможе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: