Колишні соратники Януковича в парламенті назвали перейменування Кіровограда незаконним

Колишні соратники Януковича в парламенті назвали перейменування Кіровограда незаконним
rbc.ua

«Опозиційний блок» збирається оскаржувати в суді рішення Ради

Рішення про перейменування міста Кіровоград на Кропивницький ухвалено незаконно. Про це в коментарі «Главкому» сказала депутат від фракції «Опозиційний блок» Тетяна Бахтєєва.

За її словами, у постанові про перейменування не зазначено ім’я автора документа. Крім того, розглядати постанову на сьогоднішньому засіданні не планувалося. «Чому я сьогодні в порядку денному не побачила цієї постанови? Чому постанову внесено з голосу?», - обурена Бахтєєва.

Нардеп також підкреслила, що парламентарі проігнорували думку самих мешканців міста. «Це рішення не мешканців Кіровограда, які там народилися, живуть, працюють, сплачують податки. Купка народних депутатів  із голосу вносять до порядку денного проект постанови. Треба було поїхати до Кіровограда, поговорити з людьми. Кіровоград недалеко від Києва. Там живе багато моїх знайомих, які цілий день мені телефонують. Вони обурені», - зазначила Бахтєєва.

«Ідеться про звичку людей, їхній побут. І це їхнє право – вирішувати, як має називатися їхнє місто. Навіщо депутати ухвалили таке рішення? Навіщо зараз нагнітати ситуацію? Жителям міста тепер треба міняти паспорти, свідоцтва про народження, інші документи»,- додала вона.

Нардеп також стверджує, що фракція «Опозиційний блок» збирається оскаржувати рішення Ради. «Я думаю, що ми будемо звертатися до Конституційного суду, до Верховного суду», - додала вона.

Як повідомлялось, думки керівництва та мешканців колишнього міста Кіровоград, а нині – Кропивницького щодо перейменування міста розійшлися. Одним подобається нова назва, іншим більше до душі старе найменування.

 Росія дуже емоційно сприйняла перейменування українського міста Кіровоград на Кропивницький.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала перейменування міста Кіровоград на Кропивницький. «За» проголосували 230 депутатів, "проти" -  5, 6 - утримались і ще 89 депутатів не голосували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: