Колишній керівник про ситуацію на митниці: Ми повернулися в найгірші часи Клименка

Колишній керівник про ситуацію на митниці: Ми повернулися в найгірші часи Клименка

Лікарчук розповів про махінації із податком на додану вартість

В Україні на сьогодні не існує податкової та митної політики. Знищується система спрощеного оподаткування, бізнесу не запропоновано якоїсь альтернативи. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Костянтин Лікарчук, колишній заступник голови ДФС.

«Основна проблема податкової та митної політики сьогодні полягає в тому, що їх немає. Знищується система спрощеного оподаткування, бізнесу не запропоновано якоїсь альтернативи. Митної політики немає. Все на «смотрящих» і так далі. Все погрузло в корупції. Відшкодування ПДВ все корупційне. Як може нормально функціонувати економіка, коли у нас кожне відшкодування ПДВ передбачає 15-20% відкату?.. Це ж гроші, які фактично виймаються, це корупційна рента, яку беруть конкретні люди», - зазначив він.

Лікарчук також розповів про махінації із податком на додану вартість. «Якщо є ПДВ на відшкодування, то він відшкодовується.  Він просто повинен відшкодовуватися без хабарів. А у нас відшкодовується з хабарами. От і все. Є ще «схемний» ПДВ. Це ПДВ за ті товари, які ніколи не вироблялися, які існують лише на папері. Дуже багато всяких махінацій з цим податком. Йде відшкодування на свої компанії», - сказав він.

За словами Лікарчука, конфлікт між ДФС і Мінфіном полягає в тому, що останні півроку була практика відшкодовувати «ПДВ-схеми». «І таке враження складається, що Мінфін намагався в цю тему влізти», - додав він.

Лікарчук також пояснив, хто стоїть за акціями «Звільнити Насірова»: «Це громадський рух. За акціями «Звільнити Насірова» стоїть бізнес, і якщо хочете, більша частина суспільства. Як я і попереджав рік тому, ми повернулися в найгірші часи Клименка, і навіть пішли вниз».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: