Колишнього лідера боснійських сербів Караджича засудили до довічного ув'язнення

Колишнього лідера боснійських сербів Караджича засудили до довічного ув'язнення
Вирок Радовану Караджичу винесла апеляційна комісія Міжнародного кримінального трибуналу (ММКС), правонаступник Трибуналу щодо колишньої Югославії в Гаазі

Суд у Гаазі виніс остаточний вердикт, що не підлягає оскарженню

Лідер боснійських сербів Радован Караджич 20 березня отримав у Гаазькому суді довічний термін за злочини, вчинені в ході військового конфлікту на Балканах.

«Апеляційна палата згодна з судом, що вирок - 40 років тюремного ув'язнення - не є адекватним з урахуванням тяжкості кримінальних злочинів, скоєних Караджичем, як і вирок, запропонований судовою палатою - його (вирок) визнано необґрунтованим і неправомірним. Судова палата зробила помилку, коли винесла вирок на 40 років тюремного ув'язнення», - зазначає сербський телеканал РТС.

Данський суддя Ваг Йоенсу заявив, що Караджич був винен у геноциді, злочинах проти людяності й порушеннях законів і звичаїв війни. За словами данського судді, ці злочини мають безпрецедентні масштаби й жорстокість.

Суддя підкреслив, що всі обвинувальні висновки стосовно Караджича в суді першої інстанції були підтверджені, за винятком кількох інцидентів в муніципалітетах.

Це остаточний вердикт, що не підлягає оскарженню.

Раніше Караджича, визнаного винним у геноциді та злочинах проти людяності, засудили до 40 років в'язниці, проте він вирішив оскаржити це рішення.

Караджича затримали в липні 2008 року в Белграді. Судовий процес над екс-лідером боснійських сербів стартував у жовтні 2009 року.

 Читайте також статті: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: