Комісія визнала профпридатними п’ятьох суддів, які карали активістів Майдану

Комісія визнала профпридатними п’ятьох суддів, які карали активістів Майдану

Судді чітко усвідомлювали, що жодних доказів вини автомайданівців немає, але залишали у силі рішення судів першої інстанції - Маселко

Вища кваліфікаційна комісія визнала, що п'ятеро суддів, які колись незаконно позбавляли водійських прав активістів Майдану, здатні й надалі здійснювати правосуддя. Про це повідомляє у Facebook адвокат Небесної сотні Роман Маселко.

Зазначається, що Вища кваліфікаційна комісія суддів 16 листопада здійснила первинне кваліфікаційне оцінювання 12 суддів апеляційних судів. Сімох з них визнали здатними здійснювати правосуддя у відповідному суді. Серед цих суддів опинилися п'ятеро представників Апеляційного суду Київської області, про яких розповідає Маселко:

- Віктор Габрієль;

- Андрій Дрига;

- Оксана Рудніченко;

- Юрій Слива;

- Ірина Ященко.

«Ці судді у часи Майдану залишали в силі рішення судів про позбавлення прав керування транспортними засобами учасників автопробігу до Межигір’я 29 грудня 2013 року», - пише юрист.

Він нагадав, що усі ці рішення були винесені на підставі сфальшованих документів, що робилось з метою придушення протестних акцій.

«Судді чітко усвідомлювали, що жодних доказів вини автомайданівців немає, але залишали у силі рішення судів першої інстанції», - наголосив Маселко.

Він повідомив, що вищезазначені рішення ухвалювались на замовлення Адміністрації президента Віктора Януковича.

«ВРП (Вища рада правосуддя – ред.) при розгляді скарг на цих суддів встановила порушення у їх діях, але за «прецедентом Чауса» визнала їх недостатніми для звільнення», - розповідає адвокат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: