Комітет Ради підтримав подання на арешт нардепа Онищенка

Комітет Ради підтримав подання на арешт нардепа Онищенка

Олександр Онищенко в перерві засідання комітету заявив, що має намір поїхати на тренування до Відня, але обіцяє повернутися до 6 липня

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України підтримав внесене генеральним прокурором подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка.

Таке рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні комітету.

«Комітет вирішив ухвалити подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра  Онищенка», - зачитав рішення в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

У засіданні комітету взяли участь генеральний прокурор України Юрій Луценко, заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, а також народний депутат Онищенко.

Сам Онищенко заявив, що має намір поїхати на тренування до Відня, але обіцяє повернутися до 6 липня, коли Рада зможе розглянути питання про позбавлення його недоторканності.

Про це він заявив журналістам під час перерви у засіданні регламентного комітету.

Також він висловив упевненість, що зможе взяти участь в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, які почнуться 5 серпня.

Як повідомлялося раніше, 16 червня Луценко повідомив про направлення до Верховної Ради подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.

Народного депутата підозрюють в організації корупційної схеми з перепродажу газу. За попередніми даними НАБУ, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: