Заступник гендиректора «Укроборонпрому» хоче ліквідувати концерн: подробиці

Заступник гендиректора «Укроборонпрому» хоче ліквідувати концерн: подробиці
Концерн «Укроборонпром» планують ліквідувати

Концерн буде розділений на шість холдингів

В державному концерні «Укроборонпромі» мають намір створити щонайменше шість галузевих корпорацій, а сам концерн буде ліквідовано.

Про це заявив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» і глава Офісу трансформації концерну Роман Бондар, повідомляє пресслужба «Укроборонпрому».

В концерні вже створили Офіс трансформації і Стратегічний Комітет. Обидві команди, у тісній співпраці з керівниками підприємств, вже розробляють галузеві стратегії.

«Наприклад, до складу бронетанкового холдингу, під кодовою назвою ZIMM, увійшли підприємства, які здійснюють ремонт, виготовляють компоненти, проводять дослідження і створюють кінцевий продукт. Такий собі повний виробничий цикл. Подібним чином будуть створені і інші галузеві холдинги, в основі яких будуть найбільш прогресивні і перспективні підприємства Концерну. Що стосується самого Концерну, то в тому вигляді і в тій ролі, як він створювався, він точно припинить існування. Ми вважаємо, що «Укроборонпром» повинен бути ліквідований в результаті реформи», - заявив Бондар.

Він додав, що реформувати неефективну систему корпоративного управління державними оборонними підприємствами неможливе без зміни законодавчої рамки: прийняття змін до Закону України «Про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі» та прийняття нового закону України «Про корпоратизацію підприємств ОПК».

За словами Бондаря, на сьогодні проекти законів знаходяться на розгляді профільного комітету ВРУ, і реформа «Укроборонпрому» безпосередньо залежить від ефективності парламенту.

«Без необхідних законів термін створення корпорацій складе близько 2,5 років. З прийняттям законів - реально впоратися за 6-9 місяців», - повідомив він.

Раніше повідомлялося, що «Укроборонпром» планує розширити експорт озброєння в країни Південної Америки на тлі американських санкцій проти Російської Федерації за її втручання у військовий конфлікт у Венесуелі.

Також нагадаємо, що українське військо отримає 37 нових бойових машин піхоти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: