Константинополь вирішив позбавити Онуфрія титулу митрополита Київського

Константинополь вирішив позбавити Онуфрія титулу митрополита Київського
Онуфрій може брати участь у виборах нового глави української автокефальної церкви

Після Об'єднавчого собору та обрання нового голови української церкви, Онуфрія позбавлять титулу митрополита Київського

Константинопольський патріархат прийняв рішення позбавити Онуфрія титулу митрополита Київського після проведення Об'єднавчого собору та обрання нового предстоятеля Української церкви. Про це повідомив митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на відповідний лист патріарха Варфоломія.

У перекладі листа йдеться про те, що Вселенський патріарх Варфоломій повідомляє митрополиту Онуфрію, що титул Київського митрополита він носить незаконно і після обрання нового голови єдиної Української церкви остаточно перестануть вважати його головою Київської митрополії.

«Ми хотіли довести до відома вашого Високопреосвященства, попередньо прийняті рішення Матері Церкви щодо призначених нами в Київ екзархів, але, на жаль, ви відмовилися взаємодіяти з ними... Звертаючись до вас як «Високопреосвященний митрополит Київський», у формі ікономії і милості, ми повідомляємо вам, що після виборів предстоятеля української церкви органом, який буде складатися з кліриків і мирян, ви не зможете еклезіологічно і канонічно носити титул митрополита Київського, який, ви все одно носите зараз в порушення описаних умов офіційних документів 1686 року», - йдеться в листі.

У листі Варфоломій також просить Онуфрія та ієрархію Московського патріархату не розривати зв'язок з колишнім митрополитом Київським Філаретом і колишнім архієпископом Львівським Макарієм та їх кліриками.

«Ми також просимо вас і вашу ієрархію бути в спілкуванні з колишнім митрополитом Київським Філаретом і колишнім архієпископом Львівським Макарієм та іншими з ними, оскільки вони були в повній мірі відновлені нами в архієрейство, але не на своїх посадах і титулах, через наше позитивне рішення на апеляційні прохання, що вони неодноразово надсилали нам», - йдеться в повідомленні Варфоломія.

При цьому Онуфрій може брати участь у виборах нового глави української автокефальної церкви.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві відбудеться Об'єднавчий собор, на якому проголосять створення автокефальної Православної церкви в Україні, затвердять її статут і виберуть предстоятеля.

У порядку денному Об'єднавчого собору Української православної церкви буде три пункти .

Саме обраний предстоятель і отримає Томос про автокефалію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: