Контактна група не досягла серйозного прогресу в питанні обміну полоненими - ОБСЄ

Контактна група не досягла серйозного прогресу в питанні обміну полоненими - ОБСЄ

Українські полонені

Фото: tsn.ua

Робоча група з гуманітарних питань продовжила інтенсивні дискусії з питання обміну утримуваних осіб

Тристороння контактна група не досягла в середу в Мінську серйозного просування в обговоренні питання обміну полоненими.

Про це повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдик, передає Белта.

Робоча група з гуманітарних питань продовжила інтенсивні дискусії з питання обміну утримуваних осіб.

«Важко сказати, чи був прогрес в цьому обговоренні. Я думаю, що обговорення цього питання - це дуже складна тематика, адже це пов'язане з людьми та їхніми долями. І, звичайно, тут треба діяти з усією відповідальністю. Сьогодні ж говорити про конкретні просування в цьому питанні не можна», - сказав Сайдик.

Також були підсумовані результати візитів до місця утримання.

«Я б хотів привітати ініціативу таких візитів. Вони необхідні для ознайомлення з умовами утримання по обидві сторони лінії зіткнення», - зазначив спецпредставник ОБСЄ.

У робочій групі з політичних питань відбувся грунтовний обмін думками в світлі переговорів «нормандської четвірки». Зокрема, обговорювалися питання, пов'язані з формулою Штайнмайера і законом про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв «Главком», у вівторок, 22 серпня, увечері президент України провів телефонну розмову з керівниками держав «нормандського формату»: президентом Франції, федеральним канцлером Німеччини та президентом Росії.  

Сторони висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня ц.р. рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогнюз нагоди початку навчального року.

В середу Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі з 25 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: