Корнієнко не бачить жодних передумов для дострокових виборів

Корнієнко не бачить жодних передумов для дострокових виборів
Олександр Корнієнко заперечує можливість дострокових виборів
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Політик зазначив, що ситуативний союз із фракціями «Європейська солідарність» і «Голос» не зможе перерости в щось більше, аж до формалізації в коаліцію

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко вважає, що передумови для проведення дострокових виборів відсутні.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

«Жодних передумов поки що немає», – сказав Корнієнко у відповідь на запитання, чи бачить він передумови до дострокових виборів у найближчій перспективі.

Водночас політик зазначив, що ситуативний союз із фракціями «Європейська солідарність» і «Голос» не зможе перерости в щось більше, аж до формалізації в коаліцію.

«Не думаю, тому що все ж у нас з ними різні позиції. У нашого виборця інші вимоги, якщо говорити про ЄС. Якщо говорити про «Голос», то вони і самі не сильно цього хочуть», - уточнив депутат.

Корнієнко також заявив, що наразі немає передумов до того, щоб місцеві вибори в Україні, призначені на осінь, не відбулися.

Коментуючи можливість перенесення виборів через епідеміологічну ситуацію в країні, Корнієнко зазначив, що вибори за Конституцією мають відбутися 25 жовтня, про їх проведення оголосять у середині літа, а карантин в Україні поки що продовжили лише до кінця квітня.

Що стосується скорочення субвенції на місцеві вибори з 2,155 млрд до 1 млрд гривень, Корнієнко вважає, що цих грошей на проведення виборів буде достатньо.

«Якщо резюмувати, вибори можна провести, ми їх не скасовуємо і не плануємо скасовувати. Ми будемо шукати оптимальний варіант, як піти назустріч уряду в тих сумах, які він пропонує, й одночасно зберегти можливість провести вибори на якісному рівні», - сказав Корнієнко.

Нардеп також розповів, що на майбутніх виборах «Слуга народу» буде висувати не тільки нові обличчя, але й надасть підтримку місцевим «досвідченим керівникам».

«Як видно по новому уряду - ми вже переглянули політику «тільки нових облич». На місцевому рівні ми також будемо співпрацювати з тими командами і депутатами, які добре проявили себе. Зокрема - на низовому рівні», - розповів Корнієнко.

У «Слузі народу» вважають, що мерів найбільших українських міст у контексті впливу можна порівняти з лідерами партій чи фракцій у парламенті. Також особливу увагу в партії приділять чинним місцевим депутатам на низовому рівні.

«Поки що мова йшла про те, щоб включати в списки 10-15% діючих депутатів в обласні та міські ради. Я думаю, що така ідея збережеться. Також йде мова про те, щоб робити деякі рокіровки: щоб депутати від облради пробували себе в міськраді від «Слуги народу» і навпаки», - резюмував нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: