Корупційний скандал: у Сеулі стотисячний мітинг вимагає відставки президента

Корупційний скандал: у Сеулі стотисячний мітинг вимагає відставки президента
Протести в Сеулі

Протести тривають шостий тиждень поспіль

У столиці Південної Кореї Сеулі зібралися сотні тисяч демонстрантів з вимогою відставки президента країни Пак Кин Хє, яка причетна до масштабного «корупційного скандалу».

Про це повідомляє AFP.

«Сотні тисяч демонстрантів зібралися в Сеулі шостий тиждень поспіль у суботу, щоб вимагати відставки президента Пак Кин Хе перед голосуванням за імпічмент у парламенті», - йдеться у повідомленні.

Востаннє масові демонстрації у столиці пройшли після того, як опозиція подала клопотання про імпічмент, за який голосуватимуть у п'ятницю, 9 грудня.

Раніше прокуратура Кореї звинуватила помічницю президента Чхве Сун Силь в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два пов'язаних з нею неурядові фонди. 20 листопада Чхве Сун Силь були пред'явлені офіційні звинувачення у зловживанні владою та перевищенні повноважень.

Згідно з конституцією, прокуратура не може висунути кримінальні звинувачення чинному президенту, оскільки вона має недоторканність, однак відомство заявило про причетність Пак Кин Хе до корупційного скандалу.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила про готовність піти у відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: