Кожна п’ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства, - дитячий омбудсмен Кулеба

Кожна п’ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства, - дитячий омбудсмен Кулеба
Микола Кулеба: Близько третини дітей в Україні погоджувалися зустрітися з незнайомцями у реальному житті після спілкування в інтернеті
Фото: Укрінформ

Кулеба зазначив, що різних форм насильства зазнають діти до 18 років, в основному з боку знайомих і родичів, що служить причиною малого розкриття таких злочинів, оскільки діти бояться повідомляти про не

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба заявляє, що кожна п’ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. Про це він сказав на брифінгу в понеділок.

«Дослідження показують, що кожна п’ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. Це не тільки зґвалтування. Сексуальне насильство може відбуватися різними способами, це може бути домагання», - сказав він.

При цьому Кулеба зазначив, що різних форм сексуального насильства зазнають діти до 18 років, в основному з боку знайомих і родичів, що служить причиною малого розкриття таких злочинів, оскільки діти бояться повідомляти про випадки насильства.

За його словами, Офіс президента спільно з Міжнародним союзом електрозв'язку провели дослідження, у яких було опитано понад 5 тис. дітей до 18 років і близько 5,5 тис. батьків.

Згідно з результатами, 30% опитаних дітей погоджувалися після спілкування в інтернеті зустрітися з дорослим, якого ніколи не бачили раніше.

При цьому 80% дітей використовують інтернет від однієї до шести годин на день, а 30% - від трьох до шести годин на день.

Крім цього, 67% дітей травмувалися (піддавалися насильству) за допомогою перегляду зображень, повідомлень негативного підтексту.

Дитячий омбудсмен наголосив, що 25% батьків використовують сервіси моніторингу та фільтрації на пристроях дітей, а 42% опитаних батьків не знають, як це робити.

Також 25% опитаних батьків повідомили, що знають, що у дітей були проблеми в онлайн середовищі.

Згідно з дослідженням, 85% батьків не знають, куди звернутися у разі виникнення у дітей проблем в інтернеті, а 70% дітей впевнені, що в разі виникнення таких проблем зможуть звернутися до батьків.

Кулеба зазначив, що на сьогодні проходять консультації з профільними міністрами для розробки стратегії вирішення проблем із захистом дітей від сексуального насильства на законодавчому рівні.

Як повідомлялось, 1 червня президент Володимир Зеленський призначив Кулебу на посаду уповноваженого президента з прав дитини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: