Кримським адвокатам надходять погрози від російських силовиків

Кримським адвокатам надходять погрози від російських силовиків
Омбудсмен України Людмила Денісова

Кожен український військовополонений, який незаконно утримується у РФ, вже має власного адвоката

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила 10 грудня про погрози, які надходять від російських силовиків адвокатам в окупованому Криму.

Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

«Щодо ситуації з кримськими адвокатами, то переконана, що затримання на 5 діб Еміля Курбедінова пов’язане з його намірами захищати українського моряка Богдана Небилицю. Зараз, після ситуації з Курбедіновим, кримським адвокатам надходять погрози з боку силових структур окупаційної влади Криму», – стверджує українська омбудсмен.

10 грудня суддя підконтрольного Кремлю Київського районного суду Сімферополя Антон Цикуренко відмовив у достроковому припиненні арешту адвоката Еміля Курбедінова.

Раніше Денісова заявила, що кожен український військовополонений, який незаконно утримується у Російській Федерації, вже має власного адвоката.

Оплата адвокатських послуг здійснюватиметься за договорами, які укладатиме в Москві уповноважена особа МЗС України. Всі видатки бере на себе українська держава. Вони складатимуться з гонорару та додаткових витрат, яких потребуватимуть захисники українських моряків.

Термін дії договорів поширюватиметься на весь період попереднього слідства. З початку слідчих дій, від 11 грудня, кожному полоненому українському моряку буде забезпечено повноцінний захист.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у Керченській протоці РФ напала на українські кораблі, внаслідок чого було захоплено три судна та 24 українських моряки, троє з них отримали поранення.

Як повідомлялося, Порошенко звернувся до Онуфрія по допомогу у визволенні українських моряків.

Українські консули відвідали сімох полонених моряків у Москві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: