Кримський політв’язень написав Путіну, чого хоче добитися своїм голодуванням

Кримський політв’язень написав Путіну, чого хоче добитися своїм голодуванням

Емір-Усеїн Куку в суді

Фото: Facebook «Кримська солідарність»

Письмова заява Куку також адресована на ім’я генерального прокурора Росії

Кримськотатарський правозахисник Емір-Усеїн Куку, який в СІЗО 26 червня оголосив безстрокове голодування, 11 липня на засіданні суду в Ростові-на-Дону передав письмову заяву з вимогами на ім’я президента та генерального прокурора Росії.

Про це 12 липня повідомляє в соцмережі Facebook група «Кримська солідарність».

В заяві Куку зазначив, що оголосив голодування «до тих пір, поки не вирішиться питання зі звільненням політв'язнів в російських в'язницях, виправних колоніях, в кількості 70 чоловік».

Повідомляється, що повний список політв'язнів вказано в Резолюції Європарламенту від 14.06.2018, а також представлений Уповноваженою з прав людини Верховної Ради України Людмилою Денісовою, правозахисною організацією Amnesty International Ukraine.

«Крім того, я вимагаю припинити репресії проти кримських татар та інших віруючих в Криму», - підкреслив кримськотатарський правозахисник.

Куку додав, що своїм голодуванням він висловлює солідарність з політв’язнями, які раніше оголосили про голодування – зокрема, із Олегом Сенцовим.

Нагадаємо, раніше Уповноважений Верховної  Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась до керівника СІЗО у Ростовській області РФ у зв’язку з погіршенням стану здоров’я українського політв’язня Еміра-Усеїна Куку.

У своєму зверненні Денісова попросила керівника ФКУ СІЗО-4 УФСВП Росії у Ростовській області вжити необхідних заходів для забезпечення політв’язня необхідною кваліфікованою медичною допомогою, а також надати їй актуальну інформацію про стан здоров’я Куку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: