«Квартирний скандал»: Лещенко вважає, що йому мститься сам Порошенко

«Квартирний скандал»: Лещенко вважає, що йому мститься сам Порошенко
Сергій Лещенко

Нардеп розповів свою версію причин порушення кримінальної справи проти нього Генпрокуратурою за статтею «незаконне збагачення»

Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко сьогодні під час прес-конференції заявив, що вважає порушення кримінальної справи проти нього Генпрокуратурою за статтею «незаконне збагачення» особистою помстою президента Петра Порошенка.

«Кілька тижнів тому на мене вийшов один з представників чинною правлячої еліти з проханням дозволити йому сконтактувати з представниками американських спецслужб щодо фактів корупції та використання американських кореспондентських рахунків чинним президентом та його оточенням у корупційних оборудках. Після того, як ця інформація була отримана, чинним керівництвом України була дана команда «фас», і справа почала розслідуватись з усіх боків з усіма можливими порушеннями з єдиною метою: дискредитації всіх моїх корупційних викриттів», - зазначив він.

Разом із тим Лещенко не уточнив ані імені особи, яка до нього начебто звернулась, ані інших фактів.

Як повідомляв 30 листопада «Главком», Генпрокуратура розслідує справу про «незаконне збагачення» народного депутата Сергія Лещенка. Суд надав доступ слідству до рахунків нардепа та його матері.

Нагадаємо, що у вересні Національне антикорупційне бюро України не знайшло ознак кримінального правопорушення у придбанні квартири Сергієм Лещенком.

«Питання може викликати законність отриманих для придбання житла коштів Сергія Лещенка», – зазначало НАБУ та водночас уточнювало: перевірка інформації про доходи Лещенка з 1998 року показала, що народний депутат міг накопичити достатньо коштів для придбання житла.

Директор НАБУ Артем Ситник тоді розкрив деякі деталі: «Джерелами походження коштів у сумі 7 млн 550 тис. грн були: 3 млн 770 тис. грн – позика від Олени Притули, $77 тис., що еквівалентно 1 мільйону 998 тис. – знято з депозитів на ім'я матері Лещенка Тетяни Яківни, 150 тис. – від цивільної дружини Топольської і решта – 1 млн 780 тис. грн є особистими заощадженнями Лещенка», – уточнив керівник правоохоронного органа.

Підстави для розслідування незаконного збагачення депутата відсутні, вирішили детективи два місяці тому.

Як писав «Главком», у вересні Національна поліція отримала доступ до звітності бізнесу Олени Притули, власниці «Української правди»
, за останніх 15 років. Відомо, що протягом тривалого часу у цьому виданні працював журналістом теперішній нардеп Сергій Лещенко. Доступ було надано у рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Суд тоді надав підлеглим очільника МВС Арсена Авакова право ознайомитись зі звітами про страхування та сплату обов'язкових платежів у Пенсійний фонд усіх структур, де фігурує ім`я співзасновниці «Української правди» Олени Притули. Окрім Громадської організації «Українська правда» та приватного підприємства «Українська правда», до цього переліку потрапили ТОВ «Інтернет Медіа» та громадська організація «Солідарні Медіа».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: