Лідер КНР скликав нараду із економічних питань

Лідер КНР скликав нараду із економічних питань
Лідер КНР Сі Цзіньпін

Під час наради у Китаї можуть обговорити майбутній формат відносин із США

В понеділок в Пекіні відбувається щорічна конференція із економічних питань за участю більше 400 представників керівної еліти КНР. Однак протягом трьох наступних днів, під час яких триватиме нарада щодо політики в 2018 році, очікується, що учасники обговорять і взаємини із США.

Такий розвиток подій не можна виключати на фоні того, що в Вашингтоні адміністрація Дональда Трампа має опублікувати власний варіант стратегії національної безпека, де КНР буде виділятися окрема увага. Про це пише гонконгське видання The South China Morning Post.

Загалом же менш дружня щодо КНР адміністрація в Білому Домі, плани адміністрації Дональда Трампа скоротити податки і рішення ФРС підняти ставку може ускладнити для Пекіну плани щодо зменшення боргового навантаження на економіку країни і боротьбу із забрудненням навколишнього середовища. Саме Політбюро КПК на 2018 рік визначило для країни три наступних завдання: попередження ризиків, зменшення рівня бідності і контроль над рівнем забруднення навколишнього середовища.

Особливо китайське керівництво непокоїть те, що рівень боргу підприємств на червень 2017 року склав 163,4% від ВВП. Для порівняння в США рівень корпоративного боргу до ВВП складає 73,3%, а в ФРН 53,8%. Іще десять років тому подібний показник в КНР складав 100,7%. Очікується, що рівень зростання ВВП в 2018 році складе 6,5%.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: