Ліхтарні стовпи у Лондоні заряджатимуть електромобілі

Ліхтарні стовпи у Лондоні заряджатимуть електромобілі

Установка зарядних станцій в ліхтарі вже почалася

Ліхтарні стовпи в одному з районів Лондона незабаром зможуть заряджати припарковані поруч електромобілі. Таким чином влада має намір використовувати вже існуючу інфраструктуру для розширення мережі зарядних станцій, повідомляє Electrek.

Багато автовиробників намагаються просувати електромобілі як машини для міста, однак така позиція відірвана від реальності. Справа в тому, що переважна більшість електромобілів вимагає кілька годин для зарядки батарей, а це значить, що комфортно використовувати подібний транспорт можуть тільки ті, у кого є можливість поставити машину заряджатися на ніч в гараж або на виділене місце для паркування, обладнане зарядної станцією.

У великих містах у багатьох автовласників немає будь-якого виділеного місця нічної стоянки, через що використання електромобіля представляє певні труднощі, які власники вирішують по-різному, часом навіть у вигляді подовжувача з вікна багатоповерхового будинку. Частково проблему вирішує установка зарядних станцій в паркувальних зонах, однак вони не завжди доступні - парковку біля станції може зайняти бензиновий автомобіль. Крім того, установка окремих зарядних станцій може бути витратною для бюджету через необхідність прокладки нових кабелів.

Для вирішення цієї проблеми Рада Королівського бюро Кенсінгтон і Челсі домовилася з компанією OVO про встановлення розеток для зарядки електромобілів в уже існуючі ліхтарні стовпи. Це дозволяє уникнути витрат на установку окремо розташованих зарядних станцій, оскільки використовується вже існуюча інфраструктура і не потрібна додаткова прокладка кабелів.

У ліхтарні стовпи будуть встановлені зарядні системи SimpleSocket потужністю до 4,6 кіловат. Одна кіловат-година обійдеться клієнтові в 15 пенні, однак для користування системою необхідно буде придбати спеціальний зарядний кабель вартістю двісті фунтів і оформити платну щомісячну передплату.

Установка зарядних станцій в ліхтарі вже почалася і до кінця січня 2018 року OVO планує встановити 50 «зарядних стовпів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: