Луценко заявив, що Януковичу загрожує конфіскація всього його майна

Луценко заявив, що Януковичу загрожує конфіскація всього його майна

Наразі суди у заочному порядку, як повідомив Луценко, розглядають справи ще щодо десятків колишніх високопосадовців з оточення Януковича

Якщо суд заочно визнає екс-президента України Віктора Януковича винним у справі за обвинуваченням у державній зраді, усе його майно в Україні та поза її межами буде конфісковано.

Про це в ефірі львівського телеканалу «Перший західний» сказав генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Я не буду уявляти рішення суду (щодо Януковича – Ред.), давайте його дочекаємося… В чому сенс заочних процесів засудження? Перш за все, вирок щодо громадянина, який не перебуває на території України, має не тільки моральне, але й матеріальне значення», - заявив генпрокурор.

Луценко зазначив, що наразі суди у заочному порядку розглядають справи не тільки щодо Януковича, а й ще щодо десятків колишніх високопосадовців з оточення екс-президента.

«Матеріальне – якщо суд визнає когось із них винним у особливо тяжких злочинах – відбувається конфіскація усього відомого майна на території України та поза нею. Якщо навіть через деякий час таке майно буде знайдено – воно також буде підлягати конфіскації, тому такі процеси дуже важливі і в матеріальному плані. Тому цей процес так старанно затягується, з моєї точки зору, захистом Януковича», - повідомив генпрокурор.

Нагадаємо, суддя Владислав Дев'ятко заявив, що обвинувачений у державній зраді екс-президент Віктор Янукович зможе звернутися до суду з останнім словом 19 листопада.

Янукович підозрюється у державній зраді, пособництві представникам влади Росії в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, та веденні агресивної війни. Тобто злочинах, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: