Лукашенко заявив, що ЄС підштовхує країни до Третьої світової війни

Лукашенко заявив, що ЄС підштовхує країни до Третьої світової війни
Демократія, права людини – це все слова, вважає Лукашенко

А Литва, частково Латвія, Польща і Україна створили в Білорусі терористичні осередки

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країни Євросоюзу ведуть гібридну війну проти Білорусі, Китаю і Росії, створюють напругу і підштовхують до Третьої світової війни.

А в провокаціях в самій країні звинуватив США, Україну, Польщу, Латвію та Литву. Про це він сказав в інтерв'ю арабомовному телеканалу Sky News Arabia.

«Європейці, націлюючи гібридну війну на нас, Росію і навіть на Китай, не тільки створюють осередок високої напруги, а й підштовхують до Третьої світової війни... За провокаціями перш за все, це нам абсолютно відомо, стоять США, їх спецслужби, і не тільки. Перш за все цей порядок денний формують там політики, а спецслужби-виконавці. Тому що замовити вбивство президента можливе лише за згодою вищого керівництва тієї чи іншої країни. Країни, з яких здійснюється виконання цих заходів, ми їх теж знаємо – це Литва, частково Латвія, передусім Польща і Україна.

Останнім часом ми бачимо керівництво терористами, які діють в Білорусі, з боку Німеччини.
З ними по-хорошому неможливо. Демократія, права людини – це все слова. Ми зовсім недавно при спробі скоєння терористичних актів на території Білорусі і вбивства журналістів, ваших колег, затримали масу людей. Ми ці факти передали керівництву Німеччини. Ви думаєте, нам досі відповіли? Ні.

З боку втікачів білорусів, екстремістів, терористів, сплановані чергові провокації проти Білорусі. Ми такі факти направили правоохоронним органам Литви та Польщі. Ви думаєте, пішли якісь дії з боку керівництва Литви і Польщі? Ні, навпаки, нагнітається ситуація. Тому з ними людською мовою, мовою права розмовляти марно», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 21 липня міністерство оборони Білорусі повідомило про прибуття перших ешелонів з російськими військовослужбовцями та технікою для підготовки до військових навчань «Захід-2021».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: