Лутковська: Росія не називає місцезнаходження Павла Гриба

Лутковська: Росія не називає місцезнаходження Павла Гриба

Російський омбудсмен не відповідає на офіційні звернення української колеги

Ще й досі без відповіді звернення українського омбудсмена про місце перебування і стан здоров'я зниклого українця Павла Гриба. В ефірі 5 каналу Валерія Лутковська повідомила, наразі вона чекає на інформацію від російської колеги.

«З одного боку є велика кількість інформації в ЗМІ, але з іншої сторони я ще не отримала офіційної відповіді від колеги на два мої листи і приватну розмову стосовно того, що це дитина, яка потребує особливої уваги, враховуючи хворобу, тому, що є обтяження. Я відповіді про те, де знаходиться Павло Гриб, про те, де йому надається медична допомога і яка, я відповіді не отримала», - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що зниклий в Білорусі син українського офіцера Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

До українця не пускають консулів. 8 вересня до Гриба не пустили також адвоката.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. 

Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Україна направила Білорусі ноту протесту через викрадення сина прикордонника.

7 вересня стало відомо, що Павло Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: