Луценко згадав, як його «водили на двометровому цепу коридорами прокуратури»

Луценко згадав, як його «водили на двометровому цепу коридорами прокуратури»
Генпрокурор Юрій Луценко
Фото: Главком

Генпрокурор сьогодні уперше зустрівся з очільником Державного бюро розслідувань

Генпрокурор Юрій Луценко висловив задоволення із утворення Державного бюро розслідувань (ДБР) і розповів про першу зустріч із його очільником Юрієм Трубою. Про це Луценко сказав на брифінгу біля клубу Кабміну.

За його словами, це (створення ДБР) якраз було тим, задля чого відбулось виділення функцій слідства. «Я боюся зловживати цим прикладом, але добре пам’ятаю, як мене водили на двометровому цепу коридорами прокуратури і слідчий казав, що все законно. А наглядаючий прокурор казав, що все абсолютно відповідає правам людини. Чому? Бо вони сиділи в одному офісі. Від одного керівника отримали наказ покарати невгодного політика. І наказ був виконаний інакше цих слідчих і прокурорів було б знято», - згадує Луценко.

Очільник ГПУ наголосив, що долучився до реформування відомства, яке очолює. Мовляв, Генпрокурор вже нікого не призначає і нікого не знімає. «Це значить, що я нікому не можу погрожувати зняттям за невиконання якоїсь дурної забаганки. Все це робить обрана на загальному з’їзді прокурорів рада і кваліфікаційна комісія прокурорів». Іншими словами, Луценко підкреслив, що нині не впливає на процес зняття.

Окрім того, до своїх звитяг Генпрокурор записує створення генеральної інспекції, яка унеможливлює неслужбові стосунки прокурорів і слідчих, втручання у справи одне до одного, а також з боку керівництва. Однак найголовніше, за словами Луценка, це «відділення слідства до іншого офісу». «Тепер заступник Генерального прокурора, або Генеральний прокурор не можуть подзвонити підлеглому з іншого відомства із якимись вимогами. Слідчий не може працювати незаконно, бо не отримає погодження прокуратури. Так працюють в більшості демократичних країн, тепер так будуть працювати і в нас», - підкреслив Юрій Луценко.

Як повідомлялося раніше, Юрій Луценко також анонсував чергову гучну справу вже цього тижня. Він також повідомив, що на Закарпатті функціонував приватний порядок перетину кордону.

Читайте також: Прорив Труби. Хто очолив Державне бюро розслідувань (досьє)


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: