Львівське підприємство досі не заплатило $20 мільйонів за автобуси придбані перед Євро-2012

Львівське підприємство досі не заплатило $20 мільйонів за автобуси придбані перед Євро-2012

ТОВ «Львівські автобусні заводи» кілька років судилось за те, щоб стягнути ці кошти та відсотки за протерміновані борги

Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 заплатить майже 19,6 млн грн за придбані перед Євро-2012 автобуси ЛАЗ. Ця сума є частиною боргу перед заводом-банкрутом, з яким досі не розрахувався комунальний перевізник. Після сплати цієї суми решту боргу анулюють. За відповідну ухвалу під час засідання сесії у четвер, 5 жовтня, проголосували 45 депутатів, повідомляє Захід.net.

Прийнятою ухвалою депутати погодили меморандум про співпрацю між ТОВ «Оптимум Фактор», АТП-1, ЛКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Львівводоканал».

Йдеться про борг комунального перевізника АТП-1 за придбані ще в 2010 році напередодні проведення Євро-2012 автобуси ЛАЗ. Тоді АТП-1 не заплатило за автобуси, які поставив Львівський автобусний завод. ТОВ «Львівські автобусні заводи» кілька років судилось за те, щоб стягнути ці кошти та відсотки за протерміновані борги, а виконавча служба блокувала рахунки комунального перевізника.

Зараз із 32 придбаних до Євро-2012 ЛАЗів, з даними управління транспорту ЛМР, придатні до роботи 13. Решта автобусів потребують ремонту.

Як йдеться у схваленому міськрадою меморандумі, АТП-1 визнає борг у сумі майже 28 млн грн перед ТОВ «Оптимум Фактор», яке отримало від ЛАЗу право вимоги за договором факторингу.

При цьому зазначається, що АТП-1 має отримати з бюджету Львова та сплатити компанії «Оптимум Фактор» майже 19,6 млн грн, тобто не всю суму боргу. Крім того, АТП-1 вже сплатило 4,5 млн грн виконавчій службі.

Після того, як АТП-1 сплатить третину боргу, «Оптимум Фактор» зобов’язується анулювати 4 млн грн боргу.

Меморандум також передбачає терміни сплати боргу. Перші 8 млн грн АТП-1 має перерахувати до кінця жовтня, ще 8 млн грн – до кінця листопада, а решту боргу – майже 3,6 млн грн – до кінця грудня 2017 року.

Натомість «Оптимум Фактор» після отримання 10 млн грн від АТП-1 має сплатити борги, які виникли у пов’язаного з ЛАЗом ТОВ «Львівавтокомплектація» перед комунальними підприємствами «Львівтеплоенерго» та «Львівводоканал».

Як пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, якби АТП-1 відмовилось платити борги, виконавча служба могла б арештувати комунальні автобуси.

За словами голови фракції «Громадянської позиції» в ЛМР Юрія Кужелюка, меморандум дозволить завершити тривале блокування виконавчою службою АТП-1. «Автобуси були поставлені виробником. Ми повинні врешті-решт поставити крапку в цьому питанні і розблокувати АТП-1», – наголосив Кужелюк.

Зазначимо, що Львівський автобусний завод викупив та довів до банкрутства російський бізнесмен Ігор Чуркін. Холдинг зупинив виробництво у 2014 році. Зараз ТОВ «Львівські автобусні заводи», яке перебуває в процесі припинення, офіційно записане на Ігоря Чуркіна та низку компаній, зареєстрованих в Канаді і Великобританії.

ТОВ «Оптимум Фактор», з яким укладе меморандум АТП-1, зареєстроване в Києві. За даними аналітичної системи YouControl, власниками фірми є Сергій Бугайчук, Аліса Серебряник і Таісія Саніна.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: