Ляшко розповів, коли відкриється авіасполучення з іншими країнами

Ляшко розповів, коли відкриється авіасполучення з іншими країнами
Фото: Уніан

Щойно розпочнуть відкриватись кордони - буде відновлюватись і авіасполучення

Відкриття авіасполучення має бути консолідованим з рішенням європейських країн і почне відновлюватися тоді, коли відкриватимуться кордони.

Про це в інтерв'ю «Сегодня» сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко

«Авіасполучення – досить велика сфера економіки в Україні, в Європейському Союзі, тому рішення прийматиметься окремо і воно має бути консолідоване з рішеннями європейських країн, - сказав Ляшко.

На його думку, щойно розпочнуть відкриватись кордони, буде відновлюватись і авіасполучення.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна влітку спробує відновити внутрішнє авіасполучення, а повноцінного відновлення міжнародного авіасполучення протягом літа не буде.

Зазначимо, що у Wizz Air оголосили нові правила перельоту, які діятимуть й з пом'якшенням карантину.

Раніше видання Bloomberg повідомило, що більшості авіакомпаній загрожує банкрутство до кінця травня. Частина авіакомпаній зіткнулася з технічним банкрутством ще до середини березня, оскільки їх грошові резерви швидко виснажилися через скасування рейсів і різкого падіння попиту на перельоти.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин.

Як повідомлялось, станом на 9:00 6 травня в Україні 13 184 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: