Країни Балтії відкривають внутрішні кордони

Країни Балтії відкривають внутрішні кордони
З 15 травня скасовується обмеження на поїздки по країнах Балтії для громадян Литви, Латвії та Естонії

Ті, хто приїдуть у країни Балтії з інших держав після відкриття внутрішніх кордонів, будуть зобов'язані протягом 14 днів дотримуватися самоізоляції

Влади Латвії, Литви та Естонії домовилися з 15 травня відкрити внутрішні кордони, незважаючи на пандемію коронавірусу. Про це повідомив прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш у Twiiter.

Каріньш зазначив, що ті, хто приїдуть у країни Балтії з інших держав після відкриття внутрішніх кордонів, будуть зобов'язані протягом 14 днів дотримуватися самоізоляції.

Ситуація з коронавірусом в цих країнах наступна:

  • Латвія - всього 896 осіб заразилися, 348 одужали і 17 осіб померли.
  • Естонія - всього 1711 осіб заразилися, 261 видужав і 55 померли.
  • Литва - всього 1423 осіб заразилися, 678 одужали і 46 осіб померли.

Раніше повідомлялось, що уряд Чехії дозволить здійснювати міжнародні пасажирські перевезення автобусами і залізничним транспортом з 11 травня, які були заборонені в рамках карантину через коронавірус.

Зокрема, уряд Чехії планує відкрити кордони з Словаччиною, Австрією, Німеччиною і Польщею в липні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів. Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин.

Як повідомлялось, станом на 9:00 6 травня в Україні 13 184 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 327 летальних, 2 097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: