Маккейн розкритикував позицію Трампа на саміті «Великої сімки»

Маккейн розкритикував позицію Трампа на саміті «Великої сімки»

Трамп відкликав свій підпис зі спільної декларації учасників саміту G7 у Канаді

Впливовий американський сенатор-республіканець Джон Маккейн виступив із жорсткою критикою президента США Дональда Трампа через його протистояння із союзними державами, а також позицію США під час саміту G7 у канадському Квебеку.

Про це законодавець написав на своїй твіттер-сторінці, - передає Укрінформ.

«Нашим союзникам: двопартійна більшість американців залишається прихильною вільній торгівлі, глобалізації й підтримці союзництва, що грунтуються на 70-річному досвіді спільних цінностей. Американці стоять на вашому боці, навіть якщо наш президент – ні», – зауважив законодавець.

Таким чином він відреагував на позицію президента Трампа, який відкликав у суботу свій підпис зі спільної декларації учасників саміту G7 у Канаді. 

Це не перший критичний вислів на адресу нинішнього президента в політичних колах США, в тому числі з боку представників Республіканської партії, яку він представляє. Критика загострилась після введення Білим домом, в тому числі для союзників, підвищених тарифів на сталь та алюміній. У відповідь Канада, Мексика і ЄС заявили про запровадження симетричних обмежувальних заходів для імпортної продукції зі Сполучених Штатів. 

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відмовився підписувати підсумкове комюніке саміту лідерів G7 через заяви, зроблені прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо під час його прес-конференції.

Президент Франції Еммануель Макрон на саміті G7 у Канаді потиснув руку Дональду Трампу так міцно, що у американському лідера залишилися явно видимі сліди від пальців.

На фотографії, яка була зроблена на саміті G7 в ході американо-французьких переговорів, видно, як лідери країн пильно дивляться один на одного і дуже міцно стискають руки під час рукостискання.

Раніше повідомлялося, шо лідери країн «Великої сімки» (G7) у суботу, 9 червня, серед іншого, погодили можливість запровадження додаткових санкцій щодо Росії, якщо її поведінка цього потребуватиме.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що комюніке, незважаючи на розбіжності, підписали всі лідери країн G7 - США, Канади, Франції, Британії, Німеччини, Італії і Японії.

В документі, зокрема, підкреслюється, що «Велика сімка» погодила механізм швидкої спільної реакції на «ворожі дії» іноземних держав.

Раніше лідери країн «Великої сімки» на саміті в канадському Квебеку одноголосно виступили проти повернення Росії у формат G8, що раніше запропонував президент США Дональд Трамп.

Як повідомлялося, раніше американський президент Дональд Трамп висловився за відновлення членства Росії у Великій вісімці. Його підтримав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: