Макрон наказав провести реорганізацію офісу президента через скандал з охоронцем

Макрон наказав провести реорганізацію офісу президента через скандал з охоронцем
Еммануель Макрон та Бріджит Троньє. Позаду дружини президента Франції охоронець Александр Беналла

Скандал навколо охоронця президента може привести до політичної кризи

Очільник Франції віддав наказ провести реорганізацію офісу президента. Причиною такого рішення Еммануеля Макрона стало те, шо відомство президента не справилося із скандалом навколо охоронця очільника Франції Александра Беналла. Про це пише британське видання The Guardian.

Охоронець звинувачується в побитті протестуючого під час маршу 1-го травня. Єлисейський палац, де звинувачений працював в колі наближених до Еммануеля Макрона, не надав жодних коментарів по справі. Французькі ЗМІ повідомляли про те, що не зважаючи на відсторонення в травні від роботи після інциденту, Беналла все одно супроводжував Макрона та користувався привілеями, які пов’язані із роботою в Єлисейському палаці.

Така ситуація змусила президента Франції провести екстрене засідання в неділю. На цьому Еммануель Макрон заявив про те, що ніхто не може бути вище закону. Окрім того, він віддав наказ керівнику адміністрації Алексісу Колеру провести реорганізацію офісу президента, щоб подібних інцидентів, які включають наближене коло осіб, більше не відбулося.

Даний скандал за участю охоронця президента є найбільшим викликом для Макрона за всі 15 місяців правління. Так міністра внутрішніх справ Франції Жерара Коломба закликають іти у відставку. Причиною таких закликів є те, що міністр начебто знав про інцидент із Александром Бенналою, але не надав достатнього розголосу. Як наслідок, міністр внутрішніх справ в понеділок буде виступати із цього питання перед парламентарями. Такий розвиток подій відсунув на другий план ідею конституційної реформи, яку запропонував Макрон. Рейтинг його підтримки на сьогодні складає 39%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: