Макрон пропонує створити європейську армію

Макрон пропонує створити європейську армію

Вихід США з договору про ракети середньої і малої дальності найболючіше вдарить саме по Європі, - вважає президент Франції

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що для захисту Європи від Росії, Китаю і навіть США, необхідно створити загальноєвропейську армію. Про це повідомляє Liberation.fr.

За словами, Макрона, вихід США з договору про ракети середньої і малої дальності найболючіше вдарить саме по Європі. Таким чином, європейці не зможуть захистити себе без «реальної європейської армії».

«Ми не зможемо захистити європейців, якщо не створимо справжню європейську армію. Ми зіткнулися з Росією, що знаходиться біля наших кордонів і загрожує нам... у нас повинна бути Європа, яка може захистити сама себе, яка не залежить від Сполучених Штатів», - цитує Макрона 

У червні 2018 року Євросоюз схвалив амбітний оборонний план і створення багатомільярдного фонду фінансування оборонних проектів.

Розмір оборонного фонду не уточнюється, проте, Європейська комісія заявила, що з бюджету блоку для проведення досліджень і придбання озброєння буде виділятися не менше 1,5 млрд. євро на рік. Після 2020 року країни ЄС можуть збільшити надходження до фонду до 5,5 млрд. євро на рік.

За допомогою цього фонду планується фінансувати створення вертольотів, безпілотників, і цілої низки озброєнь для потреб країн ЄС. Власниками озброєнь будуть залишатися національні уряди.

Авіакомпанія Airbus заявила, що в рамках посилення оборонних можливостей ЄС готує проект нового європейського винищувача, призначеного для заміни винищувачів Eurofighter і Tornado.

Проект Airbus під назвою Future Combat Air System (FCAS) повинен замінити у ВПС Німеччини старі моделі винищувачів Eurofighter і Tornado, а також замінити американські F-16 у ВПС Іспанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: