Маріупольський морпорт вдвічі збільшить вантажообіг з італійським Porto Nogaro

Маріупольський морпорт вдвічі збільшить вантажообіг з італійським Porto Nogaro
Вантажообіг між Маріупольським портом і італійським Порто Ногаро (Porto Nogaro) до кінця 2019 року зросте вдвічі – приблизно до 500 тис. тонн

У планах портів не тільки розширення номенклатури вантажів, а й обмін технологіями перевалки вантажів і впровадження комплексного екологічного моніторингу

Маріупольський морський торговельний порт (Донецька обл.) і італійський порт Nogaro (Сан-Джорджо-ді-Ногаро, Італія) підписали Меморандум про співпрацю, що передбачає, зокрема, розширення номенклатури вантажів. Про це повідомила прес-служба АМПУ у вівторок.

«Вантажообіг між Маріупольським портом і італійським Порто Ногаро (Porto Nogaro) до кінця 2019 року зросте вдвічі – приблизно до 500 тис. тонн», - повідомив начальник Маріупольської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) Ігор Барський.

Як відзначили в АМПУ, в планах портів не тільки розширення номенклатури вантажів, а й обмін технологіями перевалки вантажів і впровадження комплексного екологічного моніторингу в Маріупольському морському порту.

«Ми налаштовані на розширення номенклатури вантажів і готові обробляти імпортний вантажопотік, коли вантажовідправники Італії включать Маріупольський порт в свою ланцюжок постачання вантажів», - стверджує Барський.

Меморандум діятиме два роки, після чого буде щорічно автоматично пролонгуватись.

Як повідомлялося, у січні-жовтні 2018 року Маріупольський морпорт скоротив перевалку вантажів на 7,24% в порівнянні з січнем-жовтнем 2017 року - до 5,01 млн т.

Маріупольський морський порт входить в число найбільших портів України. Його потужності дозволяють перевалювати понад 17 млн тонн вантажів на рік. Порт цілий рік відкритий для заходу суден довжиною до 240 м і осадкою до 8 м. Його територія складає 73,2 га, довжина причальної лінії - 4,2 км.

Porto Nogaro - річковий порт регіонального масштабу. Розташований в Сан-Джорджо-ді-Ногаро, в 10 км від порту в Адріатичному морі на півночі Італії. Глибина - 7,5 метрів. Обслуговує судна вантажопідйомністю до 16 тис. Тонн. Спеціалізується на перевалці металургійної продукції, сипучих і рідких вантажів, машин і рослин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: