Маск доставив в Таїланд субмарину для порятунку школярів із затопленої печери

Маск доставив в Таїланд субмарину для порятунку школярів із затопленої печери
Рятувальники у затопленій печері в Таїланді
Фото з Twitter Ілона Маска

Ілон Маск особисто був присутній під час випробувань субмарини

Засновник SpaceX Ілон Маск повідомив, що міні-субмарина, створена для визволення підлітків-футболістів та їхнього тренера, які застрягли в печері через підйом води, доставлена в Таїланд.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter 10 липня.

Маск особисто був присутній під час випробувань субмарини, яку назвав на честь заблокованою дитячої футбольної команди.

«Тільки що повернувся з печери номер 3. Міні-субмарина готова, якщо буде потрібно. Вона складається з частин ракети і називається «Лісовий вепр» на честь дитячої футбольної команди. Залишаю її тут на випадок, якщо вона знадобиться в майбутньому. Таїланд такий гарний», – написав підприємець.

Як повідомлялося, в якості корпусу міні-субмарини використовується труба для перекачування рідкого кисню від паливної системи ракети Falcon 9. Завдяки невеликим розмірам підводний човен здатен проходити вузькі ділянки тунелів печери, а для його транспортування потрібні два дайвера.

Раніше SpaceX протестував субмарину для порятунку дітей із затопленої печери у Таїланді. 6 липня інженери американських компаній SpaceX та Boring Co, засновником яких є Ілон Маск, вилетіли до Таїланду для допомоги в порятунку дітей із затопленої печери.

Зараз рятувальники і дайвери відпочивають.

Восьмеро дітей, визволених із затопленої печери Таїланду, перебувають у хорошому стані

Нагадаємо, що через брак кисню й складнощі в пересуванні за один день можна дістати не більше чотирьох дітей. Усю команду планували евакуювати до 11 липня, адже 11 числа в регіоні очікують сильні дощі, які повністю затоплять печеру включно з тими частинами, де перебувають діти.

У печері залишаються ще четверо хлопчиків та тренер.

Вдень 9 липня почався другий етап операції з порятунку залокованих в печері дітей. П'яту дитину вдалося евакуювати після 6-годинної операції.

У Таїланді знайшли живими 12 підлітків, які разом зі своїм футбольним тренером зникли в печерному комплексі 23 червня. Їх шукали 9 днів. Дітей не могли витягти на поверхню, адже печеру затопило водою.

Рятувальна операція в Таїланді почалася вранці 8 липня. За словами голови штабу рятувальної операції Наронгсака Осоттанаконі, в дальній район печери, де знаходилися діти з тренером, вирушила команда з 13 водолазів. Чотирьох дітей вдалося евакуювати на поверхню.

23 червня група підлітків 11-16 років та їх 25-річний тренер зникли у печерному комплексі Тхам Луанг, куди вони вирушили на екскурсію. Понад тисяча людей, зокрема армія, поліція, волонтери і фахівці з різних країн, брали участь у пошуковій операції. Дітей не могли витягти на поверхню, адже печеру затопило водою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: