Маски і антисептики з’являться в аптеках за кілька днів, – МОЗ

Маски і антисептики з’являться в аптеках за кілька днів, – МОЗ
Дефіцит масок і санітайзерів спостерігається останні два тижні

Ляшко обіцяє, що питання з наявністю сировини для виробництва антисептиків буде вирішене найближчими днями

Впродовж 3-4 днів ситуація з наявністю засобів індивідуального захисту у медзакладах і аптеках покращиться.

Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Був певний дефіцит, тому ми виділили додаткові кошти, здійснюється закупівля і будуть додаткові поставки. Я думаю, що через 3-4 дні ситуація із засобами індивідуального захисту у медичних закладах і аптечних закладах значно покращиться», – сказав Ляшко.

Головний санлікар зазначив, що 3 лютого 2020 року було затверджено національний план протидії інфекційним захворюванням, згідно з яким відповідальність за забезпечення медзакладів засобами індивідуального захисту було покладено на органи місцевого самоврядування, які є власниками цих закладів.

Однак МОЗ провело зустріч із найбільшими виробниками антисептиків, на якій «обговорили питання, чому їх немає на ринку». Головний санлікар зазначив, що за підсумками цієї зустрічі «бюрократичні бар’єри» буде усунуто вже найближчими днями.

Ляшко також повідомив, що питання з наявністю сировини для виробництва антисептиків також буде вирішене найближчими днями.

«Спирт, який використовується для виробництва антисептиків у звичайному режимі, – це глобальна проблема, його можна дістати. Але Україна є одним із лідерів виробництва спирту етилового, який також використовується як антисептик, тому багато хто змінює свої рецептури. Ми паралельно вирішуємо, як зняти один бюрократичний бар’єр, який обкладає акцизом виробників дезінфекційних засобів», – сказав головний санлікар.

Нагадаємо, державне підприємство «Укрспирт» ухвалив рішення тимчасово зупинити експорт спирту за кордон. Причиною цього стало підвищення попиту на медичний спирт в Україні через поширення коронавірусу.

Також нагадаємо, що найближчим часом у Китай з Києва вирушить літак, який привезе тести, маски та апарати вентиляції легенів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: