Масові «мінування» у Росії продовжуються: у Москві евакуювали 160 тисяч людей

Масові «мінування» у Росії продовжуються: у Москві евакуювали 160 тисяч людей
Евакуація людей після повідомлень у Москві 6 жовтня

Анонімні повідомлення 6 жовтня про замінування торкнулися 260 об’єктів у Москві

Майже 160 тис. осіб були евакуйовані з 260 об'єктів у Москві після анонімних повідомлень про замінування у Москві 6 жовтня. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на поінформоване джерело.

«Дзвінки надходили з 11:00 до глибокої ночі. Евакуація торкнулася близько 260 міських об'єктів», - сказав співрозмовник у суботу, 7 жовтня.

За його інформацією, для обстеження об'єктів на наявність вибухових пристроїв було евакуйовано майже 160 тисяч осіб.

За словами джерела, евакуація торкнулася понад 50 держустанов, майже 70 шкіл, понад 40 торговельно-розважальних центрів, всіх московських вокзалів, більше 60 місць масового скупчення людей, близько 15 лікарень та поліклінік.

«Жоден анонімний сигнал не підтвердився. Порушено кримінальні справи», - додав співрозмовник.

Нагадаємо, кремлівські ЗМІ називали СБУ організатором телефонного тероризму в Росії.

Російські ЗМІ зазначають, що шквал анонімних телефонних дзвінків з повідомленнями про нібито заплановані теракти приголомшив Росію, починаючи з 11 вересня, коли величезна кількість таких сигналів отримали екстрені служби у Владивостоці, Єкатеринбурзі, Омську, Магадані, Брянську, Пермі, Челябінську та інших містах. Згодом ця хвиля докотилася і до Москви.

Раніше російський «Інтерфакс», посилаючись на анонімне поінформоване джерело, заявив, що понад 90 відсотків анонімних таких дзвінків надійшли по каналах IP-телефонії з пристроїв, що знаходяться на території України.

Пізніше ФСБ Росії заявила про встановлення чотирьох росіян, які за допомогою IP-телефонії організували дзвінки про неправдиве замінування в 50 регіонах РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: