Матері засуджених розповіли, як окупанти катують їх дітей у керченській колонії

Матері засуджених розповіли, як окупанти катують їх дітей у керченській колонії

Відбили йому нирки, а до лікарні відправили тільки через тиждень - Світлана Маринич

Родичі засуджених розповіли подробиці про побиття і вимагання в керченській виправній колонії №2, в якій напередодні понад 70 засуджених подали скарги на дії адміністрації. Російська «Новая газета» цитує 23 липня матерів засуджених, які відбувають покарання в Керчі.

Світлана Маринич розповіла журналістам, що її сина побили відразу після прибуття до табору.«Відбили йому нирки, а до лікарні відправили тільки через тиждень: до цього тримали в якомусь підвалі, навіть не годували. Крім того, у нього постійно вимагають гроші. По 5000 рублів на місяць (приблизно 2000 гривень ). Робить це людина на прізвище Ліпкин, він працює в колонії. Зараз, коли пішли скарги, ув'язненим погрожують, кажуть, що вони з тюрми не вийдуть», – розповіла Маринич.

Про вимагання та побиття також розповідає мати іншого ув'язненого, Галина Кобіна. «У сина вимагають гроші, а якщо відмовляється платити, його б'ють. Я сама переказувала гроші двічі. Вперше в листопаді минулого року, через два тижні після того, як син прибув до колонії. 29 000 рублів (приблизно 12000 гривень). Мені сказали, що якщо я це зроблю, син вийде з в'язниці «до Нового року». Зрозуміло, він не вийшов. Коли я почала обурюватися, мені запропонували компенсувати це побаченням із сином. Однак у підсумку і за побачення взяли гроші: 5000 рублів. На побаченні я помітила у сина синці на боці, на плечах, на спині. Запитала, що сталося? Він сказав: «Мам, це не важливо», – розповіла Галина Кобіна.

У самій виправній колонії № 2 від спілкування з журналістами відмовляються.

20 липня стало відомо, що понад 70 засуджених, які відбувають покарання у виправній колонії №2 Керчі, поскаржилися на побиття з боку співробітників адміністрації і ув'язнених, які їм підпорядковуються.

Повідомляється, що через систематичні побиття двоє засуджених намагалися скоїти самогубство.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: