Матір російського диверсанта Агеєва зустрілася з консулами РФ в Україні - адвокат

Матір російського диверсанта Агеєва зустрілася з консулами РФ в Україні - адвокат
Російський військовий Віктор Агеєв під час зустрічі з матір'ю у Старобільську

«Розмова йшла, в основному, щодо юридичних питань», - прокоментував зустріч Світлани Агеєвої з російськими консулами адвокат диверсанта

Матір затриманого російського військового Віктора Агеєва Світлана зустрілася з консулами Російської Федерації в Україні.

Про це заявив адвокат затриманого Віктор Чевгуз, повідомляє «Громадське радіо».

«Розмова йшла, в основному, щодо юридичних питань», - сказав Віктор Чевгуз. На питання журналістів, чи пообіцяли дипломати допомогти, адвокат відповів, що вони сказали: «Це наш обов'язок. Так, ми звернулися. Спочатку нам відмовили у зустрічі...».

За словами адвоката, консули показали лист-відмову, в якому йдеться про те, що на початковому етапі розслідування, поки не будуть проведені всі невідкладні слідчі оперативно-розшукові дії, побачення неможливе, а після 24 числа побачення може відбутися.

«Агеєв знаходиться під вартою у Луганській області. Це не юрисдикція консульства у Києві, це юрисдикція консульства у Харкові. Тому посольство оперативно зв'язалося з харків'янами. Вони зв'язалися зі мною, ми домовилися про спільні дії. Вони сказали, що нададуть не лише юридичну допомогу, але і допомогу у придбанні необхідних речей», - прокоментував Чевгуз.

Зазначено, що договір з адвокатом Віктором Чевгузом підписала мама Агеєва – Світлана Агеєва. Питання про оплату його послуг, за словами самого адвоката, є конфіденційним.

Нагадаємо, 22 липня  у Старобільську сталася зустріч російського військовослужбовця Віктора Агеєва, затриманого на Донбасі, з його матір'ю.

Раніше мати російського єфрейтора Віктора Агеєва звернулася до президента України з проханням допомогти у звільненні сина.

Світлана Агеєва раніше заявляла, що є великою прихильницею кремлівських пропагандистів Соловйова і Кисельова, і взагалі не розуміє, звідки в українців «така ненависть» до росіян.

11 липня російське міноборони заявило, що затриманий на Донбасі Агеєв не служив за контрактом.

Раніше затриманий на Донбасі російський військовий Віктор Агеєв в інтерв'ю підтвердив, що працював в Україні за контрактом, який підписав у березні 2017 року у своїй частині, розташованій у місті Новочеркаськ Ростовської області РФ.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що «російських військовослужбовців на території України немає і не було».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: