Майже 40 парафій УПЦ (МП) перейшли до Київського патріархату, – Зоря

Майже 40 парафій УПЦ (МП) перейшли до Київського патріархату, – Зоря

У деяких громадах, які раніше належали до Московського патріархату, відбувається розділення і більша частина людей вирішує вийти з громади Московського патріархату

За два роки в Україні понад 39 парафій Української православної церкви (Московського патріархату) перейшли під юрисдикцію Української православної церкви Київського патріархату. Цей факт в ефірі Радіо Свобода визнав архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

За його словами, у деяких громадах, які раніше належали до Московського патріархату, відбувається розділення і більша частина людей вирішує вийти з громади Московського патріархату. Але щоб юридично врегулювати це питання, необхідно внести зміни у закон України «Про свободу совісті та релігійні організації». Такі зміни передбачені законопроектом №4128.

«Цим законопроектом пропонується прописати процедуру, яким чином відбувається волевиявлення релігійної громади, коли вона хоче змінити підлеглість. Люди, які належать до цієї громади, які відвідують богослужіння, які беруть участь у її житті, вони мають право вирішувати питання юридичної належності цієї громади», – каже Євстратій Зоря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: