Майже 70% опитаних українців пишаються своїм громадянством

Майже 70% опитаних українців пишаються своїм громадянством
Опитування проводилось серед 40 тисяч повнолітніх мешканців усіх областей, крім окупованих територій

Найчастіше предметом гордості за свій регіон опитані українці обирали його природу та історію

69% опитаних українців пишаються тим, що є громадянами своєї країни. Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи «Рейтинг».

Водночас близько третини опитаних у Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Запорізькій та Одеській областях не мають почуття гордості за те, що є громадянами України.

Зазначається, що 74% опитаних відчувають гордість, що вони є мешканцями своєї області, 74% - свого міста/села.

f8148f440cd7_01Графіка клікабельна

Найчастіше предметом гордості за свій регіон опитані обирали його природу (43%) та історію (40%). Традиціями свого краю пишаються 27%, культурою і мистецтвом - 26%, місцевими мешканцями - 22%, визначними пам'ятками - 18%, природніми ресурсами - 14%, визначними людьми - 12%, спортивними досягненнями та кухнею - по 11%, йдеться у звіті.

Частіше за інших про гордість природою говорили на Київщині, Хмельниччині, Чернігівщині, Волині, Житомирщини, Івано-Франківщини та Закарпаття.

Щодо історії краю – на Львівщині, Запоріжжі та Києві, традицій регіону – Івано-Франківщині та Львівщині, культури та мистецтва – Київщині та Львівщині.

Місцевими мешканцями найбільше пишаються на Одещині, а також у Чернігівській, Харківській, Донецькій, Житомирській та Закарпатській областях.

Визначними пам’ятками найбільше пишаються на Запоріжжі, у Києві, на Харківщині, Львівщині, Одещині та Вінниччині.

Природніми ресурсами – на Донеччині, Київщині, Харківщині, визначними людьми регіону – на Черкащині та Донеччині, спортивними досягненнями – на Донеччині.

Кухнею та кулінарією найбільше пишаються на Закарпатті, Київщині, Одещині та у столиці, сільським господарством – на Чернігівщині та Кіровоградщині, промисловістю – на Дніпропетровщині та Донеччині, наукою та освітою – на Харківщині.

Опитування проводилось з 16 листопада по 10 грудня 2018 року серед 40 тисяч повнолітніх мешканців усіх областей, крім окупованих територій.

Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України - не більше 0,5%.

Також соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила свіжі президентські рейтинги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: