Мазур: В Росії мене оголосили в розшук, хоча я в ньому вже перебував

Мазур: В Росії мене оголосили в розшук, хоча я в ньому вже перебував
Ігор Мазур

Екс-боєць Збройних сил України розповів, що це не перше оголошення його у розшук на території Росії

Ігор Мазур (Тополя) – один з лідерів УНА-УНСО та екс-боєць ЗСУ і «Правого сектора» – вважає істерією Кремля оголошення його у розшук «за підготовку провокацій і диверсій на території Росії». Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Минулого тижня, наприклад, там було оголошено, що проти керівників «Правого сектора» і декого з моїх друзів з керівництва УНА-УНСО почалися якісь слідчі дії в Росії. У Москві заарештовують наших журналістів. На фронті знову почалося загострення – сьогодні вже було 68 обстрілів. Росія знову починає діяти методом сили», – вважає він.

«Такі речі, як оголошення у розшук «юристів-терористів» (у розшук же було оголошено адвоката Золотухіна, юриста Біллера, у мене теж є юридична освіта), – це цирк. Колись у СРСР відбувалися процеси над лікарями, які хотіли отруїти Сталіна. А тут зібралась «юридична банда», котра має робити терористичні акти в Росії. Вже б взяли когось простішого. «Юристи-терористи» римується непогано, але виглядає трошечки неадекватно», – додав Ігор Мазур.

Екс-боєць ЗСУ також нагадав, що це не перше оголошення його у розшук на території Росії.

«Вони мене оголосили в розшук ще за Чечню (з 2014 року Мазур у Росії проходить у справі про участь у чеченській війні разом з убитим членом «Правого сектора» Олександром Музичком (Сашком Білим), екс-лідером «Правого сектора» Дмитром Ярошем, братами Тягнибоками, Арсенієм Яценюком, а також Станіславом Клихом та Миколою Карпюком, які у травні цього року отримали по 20 і 22 із половиною років ув’язнення відповідно. – «Главком»). Потім під час останнього Майдану як одного з керівників «Правого сектора» мене ще раз оголосили в розшук», – розповів один з лідерів УНА-УНСО.

Мазур повідомив, що раніше його також оголошували у розшук в РФ – за «звірства» на території Осетії у 2008 році. Однак він нагадав, що все це легко перевірити за даними різних митниць, які кордони і коли він перетинав.

«І от у мене питання. Чи буде адекватна людина їхати на територію держави, де вона давно перебуває в розшуку? Де її товариша, Миколу Карпюка, було засуджено до 22 років, з яким ми нібито «були» в Чечні, у штабі Шаміля Басаєва на Мінутці в 1995 році і так далі. Туди ж, за їхньою інформацією, «приїжджав» брати участь у бойових діях і Юрій Шухевич, нині народний депутат, людина, яка вже сліпа взагалі… Мені здається, що люди, які сидять там і все це пишуть, просто грають іменами і навіть не дивляться в біографії», – впевнений Мазур.

Це робиться для того, щоб показати росіянам «реальних ворогів народу», вважає український військовий. І біда в тому, що росіяни в це вірять.

«Це вже клініка. Не знаю, як це лікується. Вони вірять у все те, що їм розповідають їхні слідчі, прокурори», – резюмував Ігор Мазур (Тополя).

Нагадаємо, 4 жовтня стало відомо, що Тополю (разом із українським адвокатом Олександром Золотухіним та київським юристом Миколою Біллером) оголосили в розшук на території Російської Федерації. За даними МВС країни-агресора, Мазур начебто перебуває в Росії з початку 2016 року та займається там вербуванням активістів для організації заворушень у Москві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: