Медведчук обіцяє затягати Гопко по судах

Медведчук обіцяє затягати Гопко по судах

Виконком «Українського вибору» зажадав від Ганни Гопко публічно спростувати поширену нею інформацію про Медведчука

В «Українському виборі» прокоментували звинувачення Ганни Гопко на адресу Руху та його лідера Віктора Медведчука.
«Яскравий представник політичного блоку «Війна і грантоїди» Ганна Гопко в ефірі телеканалу «112 Україна» виступила зі звинуваченнями на адресу Віктора Медведчука і Громадського руху «Український вибір - Право народу» - мовляв, «вони сприяли тому, що ми бачимо злочини і порушення прав українців на окупованих територіях». По суті, народний депутат Ганна Гопко, яку привело до ВР об'єднання «Самопоміч», звинуватила Громадський рух «Український вибір - Право народу» і його лідера Віктора Медведчука в сприянні порушенню прав українців. Причому звинувачення в співучасті в злочинах, скоєних на непідконтрольних Києву територіях, прозвучали з вуст голови Комітету ВР у закордонних справах! Але ж Ганні Гопко має бути добре відомо, що такі звинувачення необхідно підтверджувати фактами», - йдеться в заяві.
В «Українському виборі» підкреслили, що фактів, які могли б підтвердити слова Гопко, «апріорі немає і бути не може».
«Тому її заяви є наклепницькими, брехливими і переслідують лише одну мету - підірвати довіру до діяльності нашої організації, зганьбити репутацію Руху, а також честь, гідність і ділову репутацію його лідера - Віктора Медведчука», - зробили висновок у Медведчука.
У русі також нагадали загальновідомі факти діяльності свого лідера. «Той факт, що Віктор Медведчук з перших днів конфлікту на Сході України підтримував роботу місії ОБСЄ, був організатором перших зустрічей Тристоронньої контактної групи в Донецьку 23 і 27 червня 2014 року, загальновідомий. Беручи до уваги миротворчу позицію Віктора Медведчука (а європейці виступають виключно за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі), федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель ще в червні 2014 року запропонувала ввести Медведчука в якості посередника до складу Тристоронньої контактної групи. Багато в чому завдяки його миротворчій позиції вдалося знизити градус протистояння на Донбасі, зменшити число жертв, зупинити поширення конфлікту», - йдеться в повідомленні.
Крім того, виконком Громадського руху «Український вибір - Право народу» зажадав від Анни Гопко публічно спростувати поширену нею «наклепницьку, брехливу інформацію» і залишив за собою право в судовому порядку захищати законні інтереси Руху і його лідера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: