Медведчук вважає дикістю захмарні зарплати чиновників

Медведчук вважає дикістю захмарні зарплати чиновників

«Чиновникам і політикам - європейські зарплати, пересічним громадянам - африканські стандарти життя»

У ситуації, коли більшість громадян не в змозі оплатити комунальні послуги, пенсіонери не можуть собі дозволити найнеобхідніші ліки, а сім'ї з дітьми економлять на харчуванні, захмарно високі зарплати чиновникам і топ-менеджерам виглядають дико і абсурдно. Про це у своєму блозі пише лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.
«Якщо судити за рішеннями влади - підвищити стандарти і поліпшити рівень добробуту чиновників - то Україна не тільки вийшла з кризи, але і впевненими темпами наближається до країн-лідерів світової економіки. Зарплата голови правління «Укргазвидобування» Олега Прохоренка становить близько 1 млн грн в місяць (а це близько $40 тис.!). Керівник «Укрнафти» британець Марк Роллінз отримує $41,6 тис. на місяць і ще бонус у вигляді 2% від річного прибутку компанії. Зарплата нового глави «Укрзалізниці» поляка Войцеха Бальчуна може досягати $125 тис. на місяць (з яких $31,25 тис. - фіксована заробітна плата, а решта - бонуси і премії за результатами роботи). Апетити майбутнього керівника «Укрпошти» Ігоря Смілянського теж солідні - він запросив собі зарплату в $62,5 тис. на місяць. Француз Жан-Андре Барбозу, який незабаром очолить державний завод «Електроважмаш», буде отримувати до $50 тис. на місяць, з яких лише оклад - $12,5 тис.», - пише Медведчук.
На його думку, захмарні оклади топ-менеджерів і чиновників в Україні, де більшість громадян знаходяться за межею виживання, стають мало не буденним явищем.
«У злиденній країні знаходяться кошти на підвищення зарплат для народних депутатів і держслужбовців: не так давно держава облагодіяла «слуг народних» черговим підвищенням. Але, мабуть, цього виявилося недостатньо, тому днями в уряді ухвалили рішення зняти обмеження на зарплати чиновників і на витрати для утримання держустанов. Ось тільки подбавши про слуг народних, влада і не думає підвищувати рівень добробуту народу. Турбота держави про пересічних громадян обмежується жалюгідними подачками. Так, ВР прийняла рішення про підвищення мінімальної зарплати (і то з грудня) не на 100, як очікувалося, а на 150 грн!» - обурюється Медведчук.
Він вважає, що лідери Майдану, які обіцяли народу європейські стандарти життя, виконують свої обіцянки вибірково. «Чиновникам і політикам - європейські зарплати, пересічним громадянам - африканські стандарти життя», - підсумував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: