Меру Бучі повідомлено про підозру у справі з земельними оборудками

Меру Бучі повідомлено про підозру у справі з земельними оборудками
Мер Бучі Анатолій Федорук

В тексті підозри зазначені дуже відомі прізвища «щасливих «нових буранців», повідомив Луценко

Сьогодні повідомлено про підозру голові Бучанської міської ради Анатолію Федоруку, а також секретарю цієї ж ради. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.
«Федоруку А.П. інкриміновано незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 млн грн, а секретарю ради 1,024 га, який у відсутність Федорука А.П. також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду», - написав Луценко.

Він зазначив, що в тексті підозри зазначені дуже відомі прізвища «щасливих «нових буранців».
Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).
Луценко повідомив також, що слідство планує відсторонити Федорука від займаної посади. «В разі переховування його від слідства ми змушені будемо оголосити його в розшук для затримання і арешту», - попередив генпрокурор.

Нагадаємо, що 21 липня, співробітники правоохоронних органів провели обшуки в мерії Бучі та безпосередньо в маєтку міського голови Анатолія Федорука за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок та подальшої забудови.

Справа стосується вилучення 890 га землі та незаконної передачі з них 14 га землі в приватну власність 141 підставній особі, а в подальшому –  екс-віце-спікеру Верховної Ради Ігорю Калєтніку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: