Міський голова Бучі запевняє, що конфісковані у нього коштовності і гроші - це не «вау, сенсація»

Міський голова Бучі запевняє, що конфісковані у нього коштовності і гроші  - це не «вау, сенсація»

Анатолій Федорук заявив, що усі вилучені правоохоронцями коштовності він вчасно задекларував

Мер Бучі Анатолій Федорук в інтерв’ю «Главкому» розповів про те, що в нього було вилучено під час обшуку вдома. Як зазначив мер, нічого сенсаційного правоохоронці не знайшли.

«У результатів обшуку був складений протокол і, відповідно, я отримав припис щодо нерозголошення таємниці слідства. Єдине, що можу сказати: коштовностей і грошей в тому варіанті, що «вау, сенсація», у мене немає. Усе, що було описано й вилучено, я задекларував під час подачі декларації. Є всі відповідні підтвердження на нерухоме майно, на землю, на годинник, на мобільний телефон. І все це там відображено», - повідомив Федорук.

Також мер Бучі заявив, що фото високого паркану, яке поширювали ЗМІ, «притягнуто невідомо звідки».

«У мене паркан, узагалі, цегляний. А от Ольга Червакова, Володимир Ар’єв робили такі пости з метою подальшого розпалювання ажіотажу. Вони витягнули цю дурню. Щодо того, що я там «ховаю» за парканом велику територію з альтанками, садами й теплицями. Можу вам повідомити, що територія – це 43 сотки, і вона складається з трьох землекористувачів, бо там земельна ділянка тестя і дружини», - розповів Федорук.

Нагадаємо, 21 липня, співробітники правоохоронних органів провели обшуки в мерії Бучі та безпосередньо в маєтку міського голови Анатолія Федорука за підозрою у незаконному виведенні з лісового фонду ділянок та подальшої забудови. Його кум, мер сусіднього Ірпеня Володимир Карплюк (в 2010-2011 роках працював заступником міського голови Бучі з економічних питань), якого ГПУ теж підозрює у причетності до цієї справи вже встиг «зникнути» і начебто втік із країни. Як з’ясувалось пізніше, він був повідомлений про підготовку обшуку. І ГПУ з цього приводу вже розпочала внутрішнє розслідування.

Справа, яку закидають мерам, стосується вилучення 890 га землі та незаконної передачі з них 14 га землі в приватну власність 141 підставній особі, а в подальшому –  екс-віце-спікеру Верховної Ради Ігорю Калєтніку.

Обом мерам, за даними ГПУ, інкримінується 364 КК – зловживання своїм службовим становищем, яка передбачає до 6 років ув’язнення. Однак, якщо буде встановлено перевищення службових повноважень за статтею 191 – строк може збільшитися до 12 років.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: