Мешканця Харківщини суд звільнив від відповідальності за сприяння діяльності «ДНР»

Мешканця Харківщини суд звільнив від відповідальності за сприяння діяльності «ДНР»

Підозрюваний добровільно звернувся до УСБУ із заявою про скоєний злочин

Київський райсуд Харкова звільнив від кримінальної відповідальності жителя с. Артельне (Великобурлуцький район Харківської області), який платив на блокпосту самопроголошеної «ДНР» за перевезення продуктів до окупованої Горлівки.

«Звільнити від кримінальної відповідальності підозрюваного в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи організації) КК України на підставі ч.2 ст.258-3 КК України», - йдеться в ухвалі колегії суддів, опублікованій на сайті єдиного держреєстру судових рішень, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як зазначено в мотивувальній частині документа, чоловік, коли вивозив на машині особисті речі, що зберігалися у родичів в Донецьку, домовився з «ДНРівцем» у військовій формі, який чергував на блокпосту в Горлівці, про отримання дозволу на перевезення продуктів до цього населеного пункту.

За дозвіл він повинен був одноразово заплатити $ 1000, і щоразу, провозячи продукти через цей блокпост, повинен був віддавати ще $ 100.

«Таким чином, своїми умисними протиправними злочинними діями (підозрюваний) здійснив сприяння діяльності терористичної організації, тобто вчинив кримінальне правопорушення - злочин, передбачений ч.1 ст.258-3 КК України», - йдеться в ухвалі.

30 червня підозрюваний добровільно звернувся до УСБУ в Харківській області із заявою про скоєний злочин і перестав возити продукти до Горлівки і платити представникам «ДНР».

У зв'язку з цим прокурор звернувся з клопотанням про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності на підставі ч.2 ст.258-3 КК України. Колегія суддів це клопотання задовольнила.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: