Мешканця Хмельницького підозрюють у втручанні в бази даних держустанов

Мешканця Хмельницького підозрюють у втручанні в бази даних держустанов

Чоловіка підозрюють у втручанні до комп’ютерної мережі бухгалтерського обліку державних органів та підприємств

Мешканця Хмельницького кіберполіція викрила у незаконному втручанні в бази даних державних установ та їх накопиченні. Про це повідомляє департамент кіберполіції НПУ.

Правоохоронці підозрюють 36-річного чоловіка у втручанні до комп’ютерної мережі бухгалтерського обліку державних органів та підприємств.

«Працівники кіберполіції встановили:чоловік є працівником приватного підприємства, що обслуговує державні об’єкти, в тому числі і військові частини. До його обов’язків входили реалізація, встановлення та обслуговування програмного забезпечення бухгалтерських та облікових систем. Крім того, чоловік реалізовував, встановлював та обслуговував програмне забезпечення бухгалтерських та облікових систем, яке входить до санкційного списку», - сказано в повідомлені.

В ході проведених обшуків на персональних комп’ютерах підозрбваного правоохоронці виявили ряд інформації відносно працівників державних установ. Їх направлено на експертизу.

Розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, вчора працівники кіберполіції встановили, що 22-річний мешканець Запорізької області модифікував різноманітні віруси та використовував для втручання в комп’ютери та викрадення персональних даних користувачів інтернету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: