Кіберполіція виявила хакера, який за допомогою вірусу викрадав персональні дані

Кіберполіція виявила хакера, який за допомогою вірусу викрадав персональні дані
Поліцейські провели санкціонований обшук

Модифікований вірус був призначений для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та збору персональної та білінгової інформації

Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний мешканець Запорізької області модифікував різноманітні віруси та використовував для втручання в комп’ютери та викрадення персональних даних користувачів інтернету. Про це інформує Кіберполіція.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Полтавської місцевої прокуратури, встановили хакера у поширенні шкідливого програмного забезпечення.

Для унеможливлення ідентифікації, молодик використовував орендовані віртуальні сервери.

Модифікований ним вірус був призначений для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та збору персональної та білінгової інформації (паролі, логіни, реп’яшки (cookies), дані по гаманцях криптовалют, файли з інформацією) на заражених персональних комп’ютерах.

На Запоріжжі, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. Під час проведених слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, в постійній пам’яті якої зберігалося різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

На даний час проводяться заходи спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

Триває досудове розслідування розпочате за ч.1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: