Мінгареллі: Питання членства України в ЄС є передчасним

Мінгареллі: Питання членства України в ЄС є передчасним

Фото: РБК-Україна

Хьюг Мінгареллі 

За словами дипломата, наразі необхідно зробити все можливе, щоб допомогти Україні організувати своє політичне життя відповідно до стандартів ЄС

Посол Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає передчасним питання членства України в Євросоюзі. Про це він заявив в інтерв'ю DW.

«Це питання не стоїть на нашому порядку денному, прямо кажучи. І я не думаю, що комусь варто було б порушувати це питання. Сьогодні наш виклик як Європейського Союзу полягає в тому, щоб допомогти процесу реформ, модернізувати країну, встановити верховенство права, отримати ефективний державний апарат через реформу адміністрації та процес децентралізації, модернізувати економіку за допомогою земельної реформи, реструктуризації державних компаній, приватизації, реструктуризації енергетичного сектору, очищення банківського сектору і прогресивно рухатися, штовхати українську економіку до спільного ринку через гармонізацію законодавства, яке забезпечує угоду про асоціацію.

Якщо ми серйозно попрацюємо кілька років над цими викликами, Україна зробить багато для того, щоб наблизитися до ЄС і поліпшити умови життя свого населення», - зазначив Мінгареллі.

За словами дипломата, необхідно зробити все можливе, щоб допомогти Україні організувати своє політичне життя відповідно до стандартів ЄС, досягти європейських стандартів і норм у всіх секторах економічного і суспільного життя.

«Це займе кілька років дуже важкої та серйозної роботи, і ми мали б сфокусуватися на ній. Інші питання навіть не варто ставити, оскільки це лише створить ілюзії з української сторони і труднощі - з боку ЄС», - додає Мінгареллі.

Нагадаємо, в Євросоюзі назвали дату вступу в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: