Міністр фінансів США: якщо карантин не скасувати, економіка опиниться на межі знищення

Міністр фінансів США: якщо карантин не скасувати, економіка опиниться на межі знищення
Стівен Мнучін: ми повинні безпечно знімати обмежувальні заходи. Але існує загроза того, що ми вичікували занадто довго

Відновлення економіки, за прогнозами глави Мінфіну, може початися з кінця другого кварталу 2020 року

Повільність при скасуванні обмежень, введених через коронавірус, може поставити економіку США під загрозу руйнування. Про це заявив глава Мінфіну США Стівен Мнучін в ефірі телеканалу Fox News.

«Ми повинні безпечно знімати обмежувальні заходи. Але існує загроза того, що ми вичікували занадто довго. Через це є ризик знищення економіки США», - сказав Мнучін. На його думку, знімати карантин треба в тих районах країни, де кількість нових випадків зараження коронавірусу нижче, ніж, наприклад, в Нью-Йорку.

Відновлення економіки, за прогнозами глави Мінфіну, може початися з кінця другого кварталу 2020 року.

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox Business заявив, що після пандемії економіка країни буде «величнішою, ніж раніше», а Америка «перейде до величі». Президент також зазначив, що у період відновлення потрібен сильний долар.

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі заявила, що коронавірус виявився «найбільшою катастрофою в історії країни».

Раніше повідомлялося, що Мінфін США позичить майже $3 трлн, щоб протягом поточного кварталу покрити витрати, пов'язані з пандемією. Відтак до 30 вересня відомство може випустити держоблігації ще на $3,7 трлн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: